A FEARLESS LIFE

EINDELIJK GRIP OP ANGST

Groepstrainingen voor vrouwen die meer uit zichzelf en het leven willen halen zonder tegengehouden te worden door faalangst en onzekerheid. 

Vergroot zelfvertrouwen. Overwin je angst. Ervaar meer rust, plezier, en persoonlijke groei.

In de media..

Scherm­afbeelding 2023-11-29 om 10.54.16
Flair logo
Afbeelding 6

DE METHODE

Inventariseren

We gaan eerst op zoek naar de triggers en oorzaak van jouw angst

Neutraliseren

Dan neutraliseren we de triggers die de angst oproept bij een situatie

Stabiliseren

In deze fase voorkomen we dat je terugvalt in oude patronen

Rachel gaf me handvatten om met mijn angst om te gaan én gaf me plezier in het leven ‘buiten’ terug. “Let’s do this”, schreef ze me in het begin van het traject. “We did it”, schrijf ik nu. Gazillion thanks Rachel!

Justa van Hermon

Communicatie adviseur

HERKEN JE DIT?

 • Vind je het vaak moeilijk om in jezelf te geloven en twijfel je aan je eigen kunnen?
 • Sta je stil in je persoonlijke groei door de constante zelftwijfel, onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen?
 • Houdt de angst om te falen je tegen om je dromen na te jagen?
 • Voel je de druk om aan onrealistische verwachtingen te voldoen en vermijd je risico’s?
 • Houd je jezelf in tijdens meetings terwijl je zoveel waardevolle kennis te delen hebt?
 • Laat je kansen aan je voorbij gaan uit angst voor wat anderen van je zullen vinden?
 • Ervaar je continue stress en angst door de druk om perfect te zijn?
 • Worstel je met negatieve gedachten en fysieke spanning als gevolg van angst voor mislukking?

Heb je vaak moeite om in jezelf te geloven en twijfel je aan je eigen kunnen? Dit is een veelvoorkomende struggle, vaak veroorzaakt door eerdere ervaringen van kritiek en het vergelijken van jezelf met anderen. Deze twijfel weerhoudt je ervan om vooruit te komen en zorgt ervoor dat je kansen mist. Het resultaat kan zijn: voortdurende stress, gebrek aan zelfvertrouwen, het niet durven laten zien van jezelf wanneer het erop aankomt, en een gevoel van onzekerheid. Als je hier niets aan doet, blijf je gevangen in deze vicieuze cirkel en bereik je nooit je volledige potentieel.

Weinig zelfvertrouwen

Je hebt nog zoveel dromen en het blijven slechts dromen als angst de overhand krijgt. Het stemmetje in je hoofd zegt dat het beter is om risico’s te vermijden. Deze angst is vaak gebaseerd op eerdere ervaringen en de druk van de maatschappij om aan onrealistische verwachtingen te voldoen. Dit weerhoudt je ervan om datgene te doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Hierdoor stel je dingen uit, vermijd je uitdagingen en durf je niet buiten je comfortzone te stappen. Het resultaat? Gemiste kansen, onvervulde dromen en een leven dat wordt geregeerd door angst in plaats van passie. Als je niets doet, kun je terechtkomen in een sleur die comfortabel voelt maar geen voldoening geeft.

Angst om te falen houd je tegen

Angst en stress zijn vaak aanwezig als je struggelt met alles zo perfect mogelijk willen doen. Dit kan leiden tot negatieve gedachten, gespannen gevoelens in je lichaam en overweldigende emoties van onrust, waardoor je prestaties worden belemmerd. De bron van dit probleem kan liggen in onzekerheid, angst voor afwijzing en de constante druk om perfect te zijn. Deze gevoelens kunnen ervoor zorgen dat je vast komt te zitten en niet vooruit kunt komen, wat resulteert in verminderde productiviteit op het werk, spanningen in relaties en een verslechterd welzijn, zowel mentaal als fysiek. Als je niets onderneemt, loop je vast in een vicieuze cirkel van angst en kun je niet volledig van het leven genieten.

Overweldigd door angst en stress

''Kortom, dit weerhoud je om in je kracht te staan en je volledige potentieel te benutten. Het voelt vermoeiend en demotiverend''

OVERWIN JE ANGST. ERVAAR MEER PLEZIER. BENUT JE POTENTIEEL.

Meer zelfvertrouwen

Stel je voor dat je meer in jezelf geloofd, meer durft te doen en jezelf uitdaagt om te groeien. In het 'Fearless Life' groepsprogramma helpen we je die innerlijke kracht en moed te vinden, zodat je vol vertrouwen stappen kunt zetten en je doelen kunt bereiken.

Benut kansen

Heb je ooit gedroomd van alle kansen die je zou kunnen benutten als angst je niet langer zou tegenhouden? Ons programma helpt je om die angsten stap voor stap te overwinnen en je ware potentieel te ontdekken. Je zult zien dat er zoveel mogelijk is als je jezelf toestaat om te groeien.

Vaker genieten

Stel je eens voor dat je minder stress en angst ervaart, je concentratie verbetert en je een gezondere balans vindt tussen werk en privéleven. Ons programma biedt praktische tools om met stress en emoties om te gaan, zodat je meer van het leven kunt genieten.

WAT ANDEREN ZEGGEN

Ik heb het coachtraject gevolgd bij Rachel en dat heb ik als heel fijn ervaren. Rachel is lief, toegankelijk en oprecht geïnteresseerd in jou als persoon. Ook vindt ze niets gek of raar, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik helemaal mezelf kon zijn. Door middel van EFT heb ik geleerd hoe ik mijn emoties kan neutraliseren en mijn negatieve gedachten over mezelf kan omdraaien. Ook het inzicht in mijn eigen kernwaarden en de gedragsstijlen en drijfveren van anderen heeft mij geholpen om anders naar mezelf te kijken en minder streng voor mezelf te zijn. Daarnaast heeft ze me technieken aangeleerd waardoor ik niet meer zo bezig ben met het ‘overanalyseren’ van mezelf in sociale situaties. Het coachingstraject heeft me veel meer rust in mijn hoofd en zelfvertrouwen opgeleverd. Daar ben ik Rachel heel dankbaar voor. Ik zou het anderen dan ook zeker aanraden.

Sterre Touw

Content Manager

''The privilege of a lifetime is to become who you truly are''

Richard Branson

IT'S TIME TO RISE BEYOND AND FEAR LESS

Je bent ambitieus en wilt je volledige potentieel benutten, een leven leiden waarin je innerlijke vrijheid ervaart, kansen benut en zelfvertrouwen uitstraalt. Je maakt keuzes die bij je passen en je voelt je krachtig in wie je bent. Je bent niet bang om uitdagingen aan te gaan en om te groeien, en je inspireert anderen graag met jouw authenticiteit en doorzettingsvermogen. Je vindt vrijheid enorm belangrijk en realiseert je dat verandering een continue leer en groeiproces is om jezelf te ontplooien en het meeste uit het leven te halen. Het leven is namelijk te kort om niet ontspannen jezelf te zijn en te genieten van de reis. Bottomline, You’re so ready to fearless and rise beyond!

6 STAPPEN NAAR A FEARLESS LIFE

De 6 essentiële stappen om te groeien naar je volledige potentieel

Doelen

Stel effectieve doelen en ontwikkel persoonlijk leiderschap om obstakels te overwinnen en benut kansen.

Kernwaarden

Kernwaarden geven richting bij het maken van keuzes die bij je passen en je zelfvertrouwen vergroten.

Triggers

Herken en neutraliseer je triggers voor meer rust, regie en zelfvertrouwen.

Mindset

Een positieve mindset en het doorbreken van beperkende overtuigingen zijn essentieel voor jouw groei. Het beïnvloedt hoe je met uitdagingen omgaat en geeft je de moed om nieuwe kansen te benutten.

Emoties

Het beheersen van angst en stress met praktische tools helpt je kalm en gefocust te blijven in uitdagende momenten. Je ervaart meer zelfvertrouwen, rust en plezier.

Talenten

Weten wat je motiveert en je sterktes en zwaktes te omarmen, geeft kracht, vergoot zelfacceptatie, helpt om keuzes te maken die bij je passen, door te zetten bij uitdagingen en motiveert om doelen te bereiken.

A FearLess Life_

ONTDEK WAAR JE KUNT GROEIEN EN MAAK DE FEARLESS LIFE QUIZ

Ontdek jouw score op deze 6 gebieden en ontvang een op maat gemaakt overzicht om te zien waar je kunt groeien.

EVEN VOORSTELLEN..

Hi, ik ben Rachel!

Ondernemer, coach en trainer. Gek op humor, een diepgaand gesprek en het maken van verre reizen. 

Mijn missie is om vrouwen te helpen bij het overwinnen van uitdagingen en het ervaren van persoonlijke groei, plezier en voldoening, zodat ze hun doelen kunnen bereiken en de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Geboren in een klein dorpje in Engeland en opgegroeid in Nederland. Samen met mijn man Jasper woon ik inmiddels al 20 jaar in Aalsmeer.

Ik heb zelf jaren last gehad van faalangst zonder dat ik het zelf door had. Toen ik steeds meer groeide in mijn werk en ik zichtbaarder moest zijn door vaker voor groepen te staan en tijdens meetings mijn mening te geven, nam de angst om door de mand te vallen en mijn onzekerheid toe. Ik had het gevoel dat ik niet ontspannen mezelf kon zijn, ervaarde continue stress om aan alle verwachtingen (van mezelf) te voldoen en ik droeg een groot masker.  

Totdat ik mezelf zo in de weg zat en besloot om het roer om te gooien. Beste besluit ooit. Ik zocht hulp en ontdekte hoe ik met mijn angst om kon gaan. Zo heb ik mijn droom waar kunnen maken door dichtbij mezelf te blijven. Het was niet de makkelijkste weg maar wel de weg die mij de meeste voldoening, plezier en zingeving heeft opgeleverd. 

Ik heb in 2018 heb ik mijn bedrijf opgericht waarin ik coaching en groepstrainingen geef en mensen leer hoe ze faalangst en bloosangst kunnen overwinnen. Daarnaast geef ik Angstcoach en EFT opleidingen aan professionals waaronder GGZ hulpverleners.

''Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." - Henry Ford''

A FEARLESS LIFE PROGRAMMA ZORGT VOOR

 • Een boost in je zelfvertrouwen 
 • Persoonlijke groei in je werk en privé leven
 • Minder stress en meer plezier 
 • Persoonlijke groei door kansen te benutten in plaats van vermijden  
 • Krachtige tools om je positieve mindset te versterken
 • Technieken waarmee je de triggers van je angst kunt neutraliseren
 • Heb je inzicht in je sterktes en zwaktes en weet je wat jouw drijfveren zijn
 • Benut je kansen die je zelfvertrouwen een boost geven 
 • Ontdek je dat je tot meer in staat bent dan je dacht
 • Verbinding, plezier en ervaringen delen met gelijkgestemden

Wat zit er in het programma?

 • Online 10 weken programma met like-minded vrouwen die klaar zijn om te groeien
 • 6 On-live Masterclasses om jouw de essentiele tools, kennis en inzichten te leren waarmee je angst kunt overwinnen en jouw meer rust en plezier oplevert
 • 4 On-live groepscoaching sessies: breng je uitdagingen in om je fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid te versterken
 • 4 Q & A sessies: stel je vragen over de oefeningen en tools die je geleerd hebt 
 • 1 Deep Dive coaching sessie 
 • Persoonlijk gedrag en drijfveren assessment: om je talenten volop te benutten 
 • Verbinding, accountability en netwerk: een besloten community waar je met gelijkgestemden kunt verbinden, ervaringen en kennis kunt uitwisselen. Je bent niet meer alleen.
 • Een bewezen toolbox naar persoonlijke groei en zelfvertrouwen
 • Praktische templates en invulsheets  

WAT ANDEREN ZEGGEN

Jenny Boorsma

Office Manager

”Rachel heeft mij geholpen om op vele vlakken weer van mijzelf te houden en mezelf weer te zien en te leren kennen. Ik heb geleerd dat het goed is om eigen keuzes maken, en hierbij geen angst hoef te hebben wat een ander van deze keuzes vindt. Inzichten dat ik goed ben zoals ik ben, onzeker zijn nergens voor nodig is en niet voor een ander moet denken zijn nog maar enkele voorbeelden wat het mij heeft gebracht. Ik voel me letterlijk lichter en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Daardoor heb ik ook al de nodige stappen durven zetten om voor mijzelf te kiezen. Natuurlijk was en is dit spannend, maar door het te doen leer ik zoveel meer dan te blijven leven in onzekerheid en angst. Ik vertrouw meer op mezelf en weet ik 1 ding zeker: ik houd (weer) van mezelf, precies zoals ik ben!!”.  

”Ik heb een faalangst coachingstraject bij Rachel gevolgd en ik had niet durven dromen dat ik zoveel kon groeien binnen een paar maanden. Ze heeft mij de tools gegeven om aan de slag te gaan om de fysieke angst te verminderen, hierdoor kreeg ik de ruimte om de angst gedachten te observeren en bij te stellen. Door juist de spannende situaties op te zoeken heb ik geleerd dat ik goed genoeg ben als persoon, ik mijn mening mag geven en ik grenzen mag stellen. Rachel heeft mij vanaf het begin af aan het gevoel gegeven dat ik alles wat ik deed of zij goed was, dit gaf mij de boost om ook de laatste moeilijke stappen te zetten. Ik ga nu op ontdekkingstocht om te kijken waar ik allemaal tot in staat ben. Een dikke aanrader voor iedereen die met faalangst te maken heeft!”.

Wendy Bijwaard

Functioneel beheerder

Else Buitenhuis

Loopbaancoach

”Rachel heeft me enorm geholpen om mijn comfortzone te vergroten. Daarnaast heb ik nu een effectieve manier geleerd om die comfortzone de komende tijd verder uit te breiden, stap voor stap en op een praktische, prettige manier. De resultaten van mijn gesprekken met Rachel zijn voor mij een bevestiging dat het echt mogelijk is om van oude “troep” af te komen. Je hoeft het niet met je mee te blijven zeulen. Als je snel tot echte resultaten wilt komen in je persoonlijke ontwikkeling, kan ik je absoluut aanraden om met Rachel te werken”.

”Ik heb bij Rachel een EFT sessie gedaan voor een specifieke situatie uit mijn werkpraktijk. Bij aanvang ervoer ik veel emotie rondom deze situatie. Gedurende de sessie werd dit steeds minder en ontstond er ruimte om vanuit een ander perspectief naar de situatie te kijken; een perspectief waarin vertrouwen de boventoon voert i.p.v. angst en ik in contact kon blijven met mijn eigen wensen en behoeften. Ik heb Rachel ervaren als een zeer vriendelijke en deskundige coach. Zij luistert goed en stelt de juiste vragen. Ik had het gevoel, dat ze mijn situatie goed begreep en dit haarscherp kon vertalen naar de EFT sessie. Haar rustige en ontspannen voorkomen geven je het gevoel dat alles er mag zijn. Dankjewel Rachel. Het was een zeer waardevolle sessie!”.

Jorinde Gommans

Mindfulness Trainer

Carola van den Berg

Salespromotor

“Afgelopen week heb ik een Zoom sessie gehad met Rachel. Zelfs via een scherm kan je haar warmte en oprechte interesse voelen. Wat een fijn gesprek was dit. Haar open en spontane houding maken dat je direct op je gemak voelt en je open kunt stellen. Rachel weet een duidelijk manier uit te leggen wat zij met EFT voor je kan betekenen. Ik kijk echt uit naar de volgende sessie.”

”Rachel heeft de gave om meteen een veilige ruimte te creëren om dingen uit te spreken en te delen. Warm, zacht, liefdevol, maar ook altijd precies de juiste vragen om tot de kern te komen. Na elk gesprek met Rachel heb ik een nieuw inzicht, waar het voelt alsof ik het zelf heb gedaan. Het is zo fijn om op deze manier te leren. Je kan voelen dat ze dit met heel haar hart doet en dat maakt elke ontmoeting bijzonder.”

Anna Lucia bos

Yoga Teacher & Masseuse

Sophie van Montfoort

UX Designer & snowboard instructor

”Door Rachel kwam ik voor het eerst in aanraking met EFT. Deze techniek heeft mij positief verrast. Doordat Rachel een veilige omgeving creëerde en zelf warmte en professionaliteit uitstraalde, was het voor mij erg prettig om over gebeurtenissen uit het verleden te spreken. Door samen met Rachel de EFT techniek toe te passen, merkte ik direct al dat de emoties die samenhingen met de gebeurtenissen minder heftig werden. Kortom; ik vond het een prettige en heel bijzondere ervaring.”

“Ik behandelde met Rachel een stressvolle werksituatie. Door te ‘tappen’ met EFT verdween er steeds meer en meer spanning uit mijn lichaam. Rachel vond precies de rake woorden om me te begeleiden. Na de sessie was ook echt alle spanning weg, niet bijna, maar helemaal.”

Welmoet de Graaf

Graphic Designer

WANNEER ALLÉÉN DOORGAAN NIET MEER WERKT...

Als je alles alleen doet dan kom je maar tot zover met de kennis die je hebt. Angst is vaak een olievlek. Waar faalangst eerst in één situatie voorkwam ervaar je de angst in steeds meer situaties. Hulp vragen is dan ook geen zwakte, maar juist een essentiële stap in je persoonlijke groei richting om je angst te overwinnen, meer plezier en zelfvertrouwen te ervaren. 

Het bouwen van mentale, emotionele en fysieke weerbaarheid is een must om ervoor te zorgen dat angst je leven niet gaat beheersen. Zonder de juiste (zelf)kennis, tools en inzichten kun je blijven doorgaan zoals je nu doet zonder dat je leven verbetert.

En het leven gaat snel voorbij.

Dus dit is de pijnlijke waarheid:

Elk jaar dat je doorgaat met hopen dat het op een dag beter wordt is een verspilling die je je niet kunt veroorloven. Over een jaar wil je terugkijken met een gevoel van voldoening in plaats van had ik maar..

JOUW EERSTE STAP...

Je zal worden verleid door de gedachte dat nu niet het juiste moment is. Of dat je er wel komt met zelf aanmodderen. 

Totdat je weer een terugval hebt en je zelfvertrouwen weer een deuk krijgt.

Stel je voor wat er gebeurt als je een bewezen methode in handen hebt die je direct in kunt zetten?

Je zal weer meer rust, regie en zelfvertrouwen ervaren omdat je snapt en weet wat je doet. 

Je ervaart meer plezier en besluit om situaties aan te gaan in plaats van te vermijden. 

Je hebt een bewezen strategie in handen die werkt.

Sommige van jullie denken dat ze alles al hebben geprobeerd, maar is dat ook zo?

Hoeveel mensen nemen de tijd om de juiste begeleiding en kennis op te zoeken en deze ook echt toe te passen?

De meeste niet, wat betekent dat als jij dat wel doet, je daar direct het effect van zult ervaren.

''Failure is not the opposite of success, it's a part of success. ''

Geen slapeloze nachten, niet meer piekeren en geen kansen aan je voorbij laten gaan.