Perfectionisme overwinnen

Hulp nodig bij perfectionisme?

Één definitie van perfectionisme is ”het streven naar een perfect resultaat of het verlangen naar een perfecte oplossing”. Als je last hebt van perfectionisme dan stel je vaak doelen die niet gehaald kunnen worden. Als het wel haalbaar blijkt, dan leg je de lat steeds weer een beetje hoger. In plaats van het plan bij te stellen naar een haalbaarder en leuker doel, wordt je juist meer gedreven om het de volgende keer nog beter te doen om het zo wel voor elkaar te krijgen. En als je de lat zo hoog blijft leggen, kun je erop wachten: teleurstelling en frustratie gegarandeerd! Perfectionisme hangt nauw samen met faalangst. Bij faalangst zal iemand met iemand met perfectionisme er alles aan doen om een mogelijke mislukking of fout te verbergen. Goed is nooit goed genoeg. Een ander kan iets altijd net een stukje beter, sneller of professioneler. Allerlei niet helpende of kritische gedachten over jezelf kunnen ervoor zorgen dat je volledig blokkeert. Ook kun je vaak bang zijn om een verkeerde keuze te maken. Perfectionisme is een vicieuze cirkel waar je in terechtkomt. Gelukkig kun je perfectionisme goed behandelen. In onderstaande e-book leer je beter om te gaan met perfectionisme en faalangst. Wil je liever meer lezen over onze methode? Klik hier.

Download 3 gratis tips:

Eindelijk grip op faalangst

Het e-book geeft je inzicht in faalangst en 3 concrete tips die zorgen voor meer rust, ontspanning en grip op angstgedachten.
Start vandaag met het creëren van meer zelfvertrouwen en krijg meer plezier om de dingen te doen waar je blij van wordt.
3 tips om je faalangst verminderen