Hey!

IK BEN RACHEL

Van HR-manager, trainer naar ondernemer. Gek op humor, een diepgaand gesprek en het maken van verre reizen. Ik help mensen zoals jij hoe ze hun bloosangst en sociale faalangst kunnen overwinnen om meer fun en zingeving te ervaren in hun leven. Daarnaast geef ik Angstcoach opleidingen aan coaches en therapeuten zodat zij weer meer mensen verder kunnen helpen.

5 jaar geleden..

Het is nog steeds gek om te beseffen dat ik 5 jaar geleden mijn baan heb opgezegd om 6 maanden de wereld rond te reizen en niet wist dat toen ik terugkwam alle puzzelstukjes op hun plek zouden vallen. Ik heb van mijn hobby (persoonlijke groei, yoga en reizen) mijn werk kunnen maken.

Wat ik heb ontdekt door het 1 op 1 coachen van Millennials bij het overwinnen van hun (sociale) faalangst en bloosangst, is dat ze allemaal een leven van (innerlijke) vrijheid willen creëren. Ze zoeken een manier om zichzelf te kunnen zijn zonder zich zorgen te hoeven maken over wat anderen van ze denken. Ze zoeken de moed om uit hun comfortzone te stappen, zodat ze eindelijk kunnen doen waar ze echt gelukkig van worden.

Ik zou eindeloos kunnen praten over hoe je faalangst en bloosangst kunt overwinnen en je inzichten kunnen geven over je drijfveren “waar je ’s ochtends graag je bed vooruit springt” en communicatieve vaardigheden verbeteren terwijl je trouw blijft aan jezelf. Dat zou maar de helft van het verhaal zijn.

Dat komt omdat trouw blijven aan jezelf een inside-job is!

Rachel_98

Ik heb geleerd dat antwoorden op een paar belangrijke vragen veel zeggen over hoeveel succes en geluk je in je leven kunt creëren. Vragen als : 

  • Hoe denk je over jezelf? 
  • Welke beperkende overtuigingen of onzekerheden volgen je al je hele leven? 
  • Welke patronen heb je van je familie geërfd die je nu misschien tegenhouden? 
  • Wat is je grootste angst en hoelang draag je deze angst al bij je?
 

Mijn missie is om je weer terug naar jezelf te leiden en je door 1 op 1 coaching te helpen bij het overwinnen van je (sociale) faalangst en bloosangst. 

Ik geloof dat de beste manier om jezelf te zijn, je zelfvertrouwen te vergroten en uit je comfortzone te stappen, kunt bereiken door van binnenuit te beginnen. Met andere woorden; 

Hoe meer werk je doet om je niet helpende overtuigingen te herprogrammeren, hoe meer succes en geluk je zult ervaren als mens.

Als je het leuk vindt om meer over jezelf te ontdekken en je staat open voor een holistische aanpak, je vindt het niet erg om de diepte in te gaan om erachter te komen wat je tegenhoudt om te groeien. En als je openstaat om tools te leren hoe je zelf je angst de baas bent, dan zul je je hier meteen thuisvoelen!

Sinds februari 2023 ben ik gestart met het geven van Angstcoach en EFT Tapping opleidingen aan (aankomende) coaches en therapeuten. Voor meer informatie over de opleiding klik hier.

Daarnaast vind je op deze site blogs over het overwinnen van bloosangst, sociale faalangst, gedrag, emoties, communicatieve vaardigheden, hoe je trouw kunt blijven aan jezelf en tal van tips om je te helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en jezelf te zijn. 

Mijn reis..

Ik geloof dat het leven veel te kort is om niet jezelf te zijn en datgene doen waar je hart sneller van gaat kloppen. En daarom maak ik veel avontuurlijke reizen en geniet ik van het leven samen met mijn man Jasper. Ook ga ik vaak even terug naar mijn geboorteland, Engeland.

Ik ben een eeuwige optimist, down to earth maar ook heb ik een spirituele kant, houd van humor, avontuurlijke reizen maken, en het creëren van verbinding met mensen. Maar dat is niet altijd zo geweest..

Voordat ik ondernemer ben geworden was ik werkzaam als HR Manager. Ik was toen ongelukkig met mezelf en had last van faalangst. Mijn functie vroeg namelijk van me om grenzen aan te geven, de confrontatie aan te gaan. En dat lag ver buiten mijn comfortzone.

Het bezorgde mij stress en putte me uit. Ik sliep slecht en werd bijna iedere dag emotioneel, angstig en onzeker wakker. Ik had het gevoel dat iedereen dwars door me heen kon kijken en ik was continu bang om een fout te maken. Maar toch ging ik door, ik droeg één groot masker en zei tegen mezelf dat ik me niet zo druk moest maken. Gewoon mezelf aanpassen en niet zo moeilijk doen. Ik geloofde dat mensen me niet leuk zouden vinden als ik echt mezelf zou zijn. 

Ik was er helemaal klaar mee en ging op zoek naar een oplossing. Beste besluit dat ik ooit heb genomen.

Daardoor heb ik niet alleen mijn eigen probleem opgelost, maar kan ik nu ook mensen als jij helpen.

Ik nam ontslag en plande een sabbatical van zes maanden waarin ik mezelf los zou koppelen van mijn omgeving.

Als ik nu terugkijk dan zie ik dit als ‘’Mijn Cocon Fase’’, waar ik meer dan ooit veel vooruitgang boekte door de maskers die ik jarenlang had gedragen los te laten.

Ik werkte aan nieuwe manieren om mezelf te helen, volgde na het behalen van mijn Bachelor Human Resources, verschillende opleidingen zoals EFT International Tapping Coach en Trainer, NLP, Matrix Reimprinting, Faalangst en motivatie trainer tot een yogaopleiding in Thailand. Ik leerde mijn zelfvertrouwen te ontwikkelen, naar mijn gevoel te luisteren en uitsluitend de dingen te doen die in lijn staan met mezelf. Ik leerde hoe ik mijn persoonlijke blokkades kon doorbreken.

De methode die ik heb ontwikkeld hielp mij op een relaxte manier mijn sociale faalangst te overwinnen waardoor ik weer “mezelf” kon zijn! 

''Nu help en leer ik anderen zoals jou door 1 op 1 coaching om hun (sociale) faalangst en bloosangst te overwinnen''.

Stop met bang zijn. Start met leven zoals je verdient. Klik hier om een afspraak met me in te plannen.

Voor meer zelfvertrouwen. Grip op angstgedachten. Weer lekker slapen.