fbpx

Majella’s ervaring met EFT: “En toen, kon ik niet meer lopen…”

Fysieke pijn en angst

Ik kwam bij Rachel terecht met een hele concrete blokkade. Ik durfde niet meer te lopen. Dit ontstond nadat ik mijn voet brak, een arts dit nogal ruw vaststelde en ik later weer opnieuw een bot in mijn voet brak. 

Ja, ik vond het toch raar van mezelf. Ik ben volwassen, moest er maar overheen kunnen stappen… Maar dat lukte niet. De fysieke pijn en angst had zich vastgezet in mijn hoofd.

Die angst ging zo ver, dat ik niet meer kon lopen.

Ik blokkeerde volledig bij medische onderzoeken, durfde mijn voet niet te meer te gebruiken, met grote gevolgen.

Het stond mijn herstel in de weg. Medicatie, waar ik al niet zo’n fan van ben, hielp niets. Gelukkig vroeg ik Rachel om hulp.

EFT had snel effect

Ik wist dat je met EFT je brein opnieuw kan programmeren bij emotionele of fysieke blokkades. En ik wist dat een vorm van therapie voor mijn specifieke probleem geen quick fix zou opleveren. EFT leek me daarom een goede oplossing.

En… het hielp! Ik was eigenlijk wel verbluft van het resultaat. Concreet: ik merkte direct dat mijn angstlevels naar beneden gingen en uiteindelijk merkte ik na ongeveer 3 weken zelfs dat ik de angst om te lopen en op mijn tenen te gaan staan gewoon kwijt was.

Mijn fysiotherapeut was (met mij) verbluft van de vooruitgang die ik boekte. Voor mij waren de barrières die ik ervaarde doorbroken.

" EFT hielp me om mijn angsten te overwinnen, waardoor ik kon werken aan fysiek herstel en weer relaxt kon functioneren"

Majella

EFT & tapping zelf leren

Rachel leerde me hoe ik EFT zelf kon toepassen, zonder haar. En dat was minstens zo waardevol. Met scripts die ze voor me schreef, leerde ik hoe ik zelf mijn eigen scripts kon vormgeven. 

Na twee sessies kon ik zelf al eenvoudige concrete tappingrondes uitvoeren. Ik zat dus in het ziekenhuis, of in de auto op weg naar de arts of fysio lekker te tappen. Het gaf me een stuk controle over mijn situatie en ik merkte dat de bezoeken me steeds makkelijker af gingen.

Diepere oorzaak 

Onder bepaalde blokkades lag bij mij wel een diepere oorzaak. Ik mis om bepaalde redenen vertrouwen in mensen. Ook die diepere kern raakten we al vrij snel.

En daar was ik verbaasd over. Ik had wel eerder pogingen gedaan om mijn probleem op dat gebied op te lossen. Ik had daar zeker wel antwoorden gevonden, maar de blokkade die er was op dat gebied, bleef zich altijd voordoen.

Het op zoek gaan naar de oplossing had me in het verleden ook veel energie gekost, het vroeg van me om “diep te gaan”. Dat nam veel van me, het hield me ook tegen.

Ik merkte dat met EFT ik heel gereguleerd kon werken aan dat stukje van mezelf. En ik merkte ook dat ik me na een sessie niet uitgeput of naar voelde. Waar zo’n gevoel voorheen om me heen bleef hangen, voelde ik me nu ontspannen en vrij.

En dat hielp enorm bij het oplossen van die ene blokkade waar ik nooit echt bij leek te kunnen komen.

Lopen en leven

En dat vind ik eigenlijk wel het meest bijzondere aan mijn EFT-traject; ik heb zoveel meer blokkades op kunnen lossen, dan waar ik voor kwam bij Rachel.

Niet alleen durf ik weer te lopen en kan ik met mijn mannen straks weer genieten van onze hikes door de Zweedse bossen…

Ik ga nu relaxter door het leven, doordat ik diepere blokkades heb opgelost en EFT nog steeds kan gebruiken wanneer ik ervaar dat ik emotioneel vastloop.

Rachel is een gecertificeerd EFT therapeut (trainer in opleiding) en gespecialiseerd in het overwinnen van (sociale) faalangst. Daarnaast geeft zij EFT workshops o.a. op HealthyFest.

BOEK EEN GRATIS INTAKEGESPREK