fbpx

Ben je onzeker over de aankomende periode? Leer hoe je de controle weer in eigen handen neemt!

De wereld ziet er in een paar maanden tijd ineens heel anders uit en dit brengt veel onzekerheden met zich mee. Het zorgt ervoor dat we met veel vragen zitten. Hoe ziet mijn toekomst eruit? Wat betekent dit voor mij, mijn familie, werk en relaties?

Vaak zijn we bang om te verliezen wat we nu hebben

We kunnen negatieve emoties zoals onzekerheid en angst ervaren wanneer we in nieuwe situaties terechtkomen. De behoefte aan zekerheid, controle en voorspelbaarheid nemen dan toe, dit zorgt er namelijk voor dat we ons weer veilig voelen.

Als je onzekerheid ervaart dan roep je bepaalde (negatieve) gedachten op. Dit kan ervoor zorgen dat je stress, (faal)angst of spanning ervaart in je lichaam.

Angst heeft een belangrijke functie omdat het je helpt om gevaarlijke situaties te herkennen en is cruciaal om te overleven. De emotie angst kan dus ook effectief voor ons werken, het houdt je bijvoorbeeld scherp bij het maken van nieuwe of lastige keuzes. 

Onzekerheid en angst kunnen zich uiten op de meest bijzondere manieren. Denk bijvoorbeeld aan een brok in je keel, knoop in je maag, drukkend gevoel op de borst, je spieren die samen spannen, hartkloppingen of totaal vastlopen. 

Leer hoe je weer grip krijgt over je emoties en hoe je onzekerheid en (faal)angst los kunt laten. 

Maak kennis met EFT!

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques. EFT is een bijzonder krachtige stress relief tool om je onzekerheid en angst op te lossen en je mindset positief te beïnvloeden. Denk hierbij aan het oplossen van faalangst, sociale angst, bloosangst of minder perfectionistisch zijn en situaties makkelijker loslaten. Het is een techniek die ons helpt om negatieve emoties los te koppelen van een specifieke herinnering of (toekomstige) gebeurtenis die ons in de wegstaat. De combinatie van het focussen op een negatieve emotie of spanning en het toepassen van de techniek, stuurt een kalmerend signaal naar onze hersenen waardoor we weer grip krijgen op onze gedachten en emoties.


‘’Door EFT breng je binnen enkele minuten je zenuwstelsel tot rust brengt en kun je een angst of vervelende ongewenste emotie neutraliseren.’’

Wil je graag tips ontvangen om direct je (faal)angst te verminderen? Download jouw tips hieronder! Voor meer rust, zelfvertrouwen en zin in je dag!

BOEK EEN GRATIS INTAKEGESPREK