GRIP OP ANGST

De angstcoach opleiding voor coaches en therapeuten. Help anderen om hun angst te overwinnen en bouw een bloeiende coachpraktijk.

BELOFTES

Persoonlijke aandacht

We werken in kleine groepen, zo borgen wij de kwaliteit en is er ruimte voor persoonlijke begeleiding.

Professionele begeleiding

Tijdens de opleiding ga je direct aan de slag met de tools zodat je met zelfvertrouwen kunt starten als Angstcoach.

Praktijkgericht

Geen langdradige opleidingen met veel theorie maar een combinatie van theorie en (online) praktijkdagen.

LEVEL 1 ANGSTCOACH OPLEIDING

Heb je de ambitie om coach van beroep te worden of ben je al coach en wil je je specialiseren als Angst Coach? 

Tijdens de opleiding angst coach level 1 leer je mensen om hun angst te overwinnen. Je leert diverse technieken zoals EFT (Emotional Freedom Techniques) op jezelf en op anderen toe te passen.

Na het volgen van de opleiding kun je mensen helpen om met hun angst om te gaan en om angstgevoelens te neutraliseren. Je weet welke vragen je kunt stellen om tot de kern te komen en je hebt de tools in handen waarmee je effectief angst kunt verminderen.

HELP ANDEREN OM GRIP TE KRIJGEN OP HUN ANGST

”Ik heb de opleiding tot Angstcoach bij Rachel mogen volgen. De opleiding was heel volledig en intensief. Elke dag ging ik naar huis met veel nieuwe lesstof. De lesstof heb ik gelijk in de praktijk gebracht door middel van het begeleiden van oefenclienten. Rachel geeft veel feedback en heeft veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. Ik zou de opleiding iedereen aanbevelen. Ik heb er nu een ontzettend waardevolle tool bijgekregen om mijn klanten nog beter te kunnen helpen. Ontzettend bedankt Rachel!”.

Lisa Kleinschmidt

Psycholoog en Paardencoach -Hestacoaching

DE ANGSTCOACH METHODE

Inventariseren

Ontdek hoe je de oorzaken, triggers en patronen van angst herkent en hoe je ze doorbreekt.

Neutraliseren

Leer technieken toepassen waarmee je angst kunt neutraliseren en hoe je mensen begeleid naar meer rust, plezier en zelfvertrouwen.

Stabiliseren

Ontdek hoe je met de juiste tools en handvatten voorkomt dat coachees terugvallen in oude patronen.

IN DE MEDIA

PRAKTISCHE INFORMATIE

Startdata Level 1

Maandag 30 september: Online Woensdag 16 oktober: Live Maandag 4 november: Online Maandag 18 november: Live Maandag 2 december: Live (Nog 2 plekken beschikbaar)

Duur en locatie

5 lesdagen: 10:00 - 17:00 uur verdeeld over 3 maanden.

Locatie: TV Studio's Aalsmeer, Van Cleeffkade 15, Aalsmeer.

Studiebelasting

30 uur voor het volgen van de lessen en gemiddeld 60 uur aan thuisstudie.

Investering

€1350,00
Dit is inclusief btw.

HOE ZIET HET PROGRAMMA ERUIT?

De inhoud van de modules

Wat leer je in module 1 :

 • Wist je dat er verschillende soorten angsten zijn? Jij leert de belangrijkste allemaal kennen 
 • Je leert het ene ding wat mensen doen bij angst 
 • Hoe je op een eenvoudige manier de triggers van angst kunt herkennen 
 • Jij weet hoe je uit de vicieuze angstcirkel stapt
 • Je maakt kennis met modellen als het RET en het 5G model.
 • Het grote verschil tussen angst en een angststoornis. 

Module 1

Wat leer je in module 2:

Tijdens deze module maak je kennis met de unieke technieken waar we mee gaan werken tijdens deze opleiding waarbij je eenvoudig angstgevoelens kunt verminderen in specifieke situaties. Je leert een unieke methode om op een vrij onbekende manier angstgevoelens te verminderen. Dit is een techniek die ik dagelijks toepas in mijn praktijk en voor fantastische resultaten zorgt. Je leert hoe je deze methode op jezelf en anderen kunt toepassen.

Module 2

Wat leer je in module 3:

 • Wist je dat je angst en vervelende ervaringen kunt verminderen zonder over je probleem te praten? Jij leert een unieke techniek hoe je dit kunt doen.
 • Je leert hoe je op een eenvoudige manier bij kernthema’s kan komen.
 • Je leert werken met angst, fysieke angstklachten en belemmerende kernovertuigingen
 • Je ontdekt hoe trauma en angst samenwerken en elkaar versterken

Module 3

Wat leer je in module 4:

 • Wist je dat je een negatieve overtuiging onwaar kunt maken? In deze module leer je hoe.
 • Vragen stellen zonder doel zijn zinloos. Je ontdekt de belangrijkste vragen die je gaan helpen om tot de kern van een probleem te komen.
 • Wist je dat angst zich ook kan uitten in fysieke klachten? Je leert een unieke en vrij onbekende manier om onderliggend fysieke pijn te volgen en op te lossen. 

Module 4

Wat leer je in module 5:

In deze module leer je technieken in te zetten bij intense emoties en hoe je coachees kunt stabiliseren. Ook leer je hoe je affirmaties kunt introduceren aan je coachee om ze te motiveren in hun proces en een nieuw denkkader te geven. Nu je de tools en kennis in huis hebt, bespreken we hoe je een intake gesprek kunt voeren, hoe je een coachgesprek kunt opbouwen en welke interventies je wanneer kunt inzetten.

Module 5

”Onlangs heb ik de angstcoachopleiding Level 1 gevolgd en afgerond. Enorm blij dat ik deze stap heb genomen. Het is een win win situatie geworden. Een verrijking voor mezelf en voor mijn praktijk. Het leren toepassen, op verschillende manieren, van EFT is bijzonder mooi. Daarbij is de manier waarop Rachel deze opleiding geeft vanuit een mooie energie en in een veilige omgeving. Een goede combinatie van theorie en praktijk. Ze heeft veel kennis en brengt dat duidelijk en rustig over. Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Ja, ik raad deze opleiding zeker aan! Het brengt je heel veel én hoe fijn dat je daarna je cliënten kunt helpen om met meer vrijheid en zelfvertrouwen door het leven te gaan. Dank je wel Rachel!”.

Caroline Goudriaan

Angstcoach - Mindful Blossom

WAT GA JE LEREN?

Met de kennis uit de Angstcoach opleiding leer je hoe je mensen helpt bij het overwinnen van hun angst.

Na het volgen van de opleiding heb je de vaardigheden van angstcoaching geleerd en kun je een persoonlijk coachingstraject begeleiden voor mensen met angstklachten. Je weet welke vragen je kunt stellen om tot de kern van een probleem te komen en hoe je jouw coachee kunt motiveren tot actie. Je hebt de kennis en tools in handen waarmee je de onderliggende angst herkent en effectief angstgevoelens kunt neutraliseren. Met deze opleiding kun je mensen met angstklachten op professionele wijze helpen.

Tijdens de opleiding leer je verschillende methodes en technieken toepassen op jezelf en anderen.

In de Level 1 Angstcoach opleiding leer je onder andere:

 • Wat angst is en de meest voorkomende oorzaken
 • Hoe angst werkt en hoe je symptomen kunt herkennen
 • Soorten angst herkennen
 • Hoe je uit de angstcirkel stapt met RET (Rationele Emotieve Therapie) en het 5G model
 • De triggers van de angst te inventariseren en in kaart te brengen
 • Angstgevoelens neutraliseren met behulp van EFT (Emotional Freedom Techniques)
 • Negatieve overtuigingen ombuigen 
 • Basiskennis trauma bij angst
 • Werken met fysieke angstklachten 
 • Hoe je mensen leert omgaan met angst door het aanreiken van diverse tools 
 

Praktijkgericht, kleine groepen en persoonlijke aandacht

De level 1 Angstcoach opleiding is praktisch ingericht en maakt je stap voor stap wegwijs in de wereld van angst. Een combinatie van theorie-, online- en live praktijkdagen zorgen ervoor dat je het geleerde direct in de praktijk kunt gaan toepassen. We werken in kleine groepen van maximaal 6 personen zodat er volop ruimte en persoonlijke aandacht is om jou te ondersteunen in jouw leerproces tot volwaardig angstcoach. Je brengt tijdens je opleiding je eigen situaties in waar je gedurende de opleiding zelf aan kunt werken. Zo doorloop je zelf een proces wat het leuker en makkelijker maakt om je coachees straks goed op weg te kunnen helpen!

De leerdoelen van de level 1 angstcoach opleiding:

 • Je begrijpt wat angst is, welke soorten er zijn en hoe angst zich manifesteert (triggers).
 • Je weet welke oorzaken en factoren invloed hebben op angst.
 • Je weet hoe je angstsymptomen kan herkennen.
 • Je begrijpt hoe angst verminderd kan worden.
 • Je kan een intakegesprek voeren waarbij de coachvraag en coach doelen bepaald worden.
 • Je kent en weet welke interventies je op welk moment kunt inzetten om angst aan te pakken.
 • Je leert technieken om angst te neutraliseren.

 

Na het volgen van de opleiding:

Bij de opleiding is een deelname certificaat tot Angstcoach en een EFT Practitioner certificaat inbegrepen. In level 1 leer je de skills, kennis en vaardigheden tot volwaardig angstcoach. Wil je jezelf verder ontwikkelen? Dan kun je ervoor kiezen om door te gaan met level 2. In level 2 leer je verdiepingstechnieken en hoe je een succesvolle coachpraktijk kunt opbouwen.

Accreditatie:

De Angstcoach opleiding is geaccrediteerd door de SKB (Stichting Keurmerk Beroepsscholingen) en heeft een SKB accreditatie voor 90 studiebelastinguren (SBU) / 3,2 European Credits (EC’s). De vermelding hiervan vind je op de site van het SKB. 

Na het volgen van de opleiding heb je ook de mogelijkheid om je te laten accrediteren bij EFT International. Om deze accreditatie te ontvangen, is er een aantal extra vereisten waar je aan dient te voldoen. 

WIE IS JE TRAINER?

Rachel_82

Rachel Barnes is oprichter van de Angstcoach methode.

Hi! Mijn naam is Rachel, ik ben fulltime Angstcoach en EFT Tapping trainer. Ik help mensen bij het overwinnen van hun angst zodat ze ontspannen zichzelf durven zijn in sociale situaties en daarnaast verzorg ik Angstcoach en EFT opleidingen aan coaches en therapeuten. Ik geloof dat het leven veel te leuk is om niet relaxed jezelf te zijn.
Ik ben gek op humor, een diepgaand gesprek en het maken van verre reizen.

Afgelopen jaren heb ik een succesvolle coachpraktijk opgezet en inmiddels is er een wachtlijst ontstaan en zijn er nog zoveel mensen, die last hebben van verschillende angsten en niet weten hoe ze hier van af kunnen komen.

Om deze reden heb ik besloten om de opleiding tot Angstcoach te ontwikkelen zodat er meer coaches en therapeuten anderen kunnen helpen. Tijdens de Angstcoach level 1 opleiding deel ik mijn strategieën en technieken waarmee je anderen helpt om van hun angst af te komen en leer ik je in level 2 hoe je een succesvolle coachpraktijk opzet. Je kunt dus met mij meekijken hoe ik alles stap voor stap heb gedaan zodat je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden. 

ERVARINGEN VAN DE DEELNEMERS

Marjolein Lefebre

Ambulant begeleider en Angstcoach

”Ik heb de opleiding Angstcoach bij Rachel gevolgd en afgerond. Het was een mooie, intensieve en boeiende opleiding. Rachel heeft enorm veel kennis en kan dit goed overbrengen. Ze neemt de tijd voor je en geeft je zelfvertrouwen. Zelf heb ik mogen ervaren in deze periode dat je angsten kan aanpakken en overwinnen. Een geweldige ervaring die mij extra motiveert anderen te kunnen en willen helpen. Ik raad deze opleiding absoluut aan!”.

Tamara van Oort

Studio Bloomingz

”Zojuist de Angstcoach opleiding afgerond bij Rachel… wat een kennis, wat een fijne manier van lesgeven en wat een warme persoonlijkheid. De opleiding is heel erg goed opgebouwd met een klein groepje mensen en heel erg praktijk gericht. Ik ben enorm blij dat ik ben ingestapt en nu aan de slag mag als Angstcoach en EFT practitioner. En kan iedereen, die affiniteit heeft met Angst, deze opleiding aanraden.”.

Sarah Cuyt

Angstcoach - België Sarah's coaching

”Onlangs volgde ik de angstcoachopleiding bij Rachel. Dit werd op een professionele manier gebracht en tegelijk ook in een ontspannen sfeer. Er was afwisseling tussen theorie en oefeningen. Heel waardevol, zo kan je meteen zelf ervaren wat het met je doet. Rachel is warm, liefdevol, professioneel, geduldig en zeer bekwaam in haar vak. Echt een aanrader!!”.

Lisa Kleinschmidt

Psycholoog en Paardencoach Hestacoaching

”Ik heb de opleiding tot Angstcoach bij Rachel mogen volgen.
De opleiding was heel volledig en intensief. Elke dag ging ik naar huis met veel nieuwe lesstof. De lesstof heb ik gelijk in de praktijk gebracht door middel van het begeleiden van oefenclienten. Rachel geeft veel feedback en heeft veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. Ik zou de opleiding iedereen aanbevelen. Ik heb er nu een ontzettend waardevolle tool bijgekregen om mijn klanten nog beter te kunnen helpen. Ontzettend bedankt Rachel!”.

Caroline Goudriaan

Mindul Blossom

”Onlangs heb ik de angstcoachopleiding Level 1 gevolgd en afgerond. Enorm blij dat ik deze stap heb genomen. Het is een win win situatie geworden. Een verrijking voor mezelf en voor mijn praktijk. Het leren toepassen, op verschillende manieren, van EFT is bijzonder mooi. Daarbij is de manier waarop Rachel deze opleiding geeft vanuit een mooie energie en in een veilige omgeving. Een goede combinatie van theorie en praktijk. Ze heeft veel kennis en brengt dat duidelijk en rustig over. Veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Ja, ik raad deze opleiding zeker aan! Het brengt je heel veel én hoe fijn dat je daarna je cliënten kunt helpen om met meer vrijheid en zelfvertrouwen door het leven te gaan. Dank je wel Rachel!”.

Natascha Rebergen

Angstcoach gespecialiseerd in tandheelkunde

”Ik heb de opleiding Angstcoach bij Rachel gevolgd. Het was een interessante en mooie opleiding. Ik heb aan mijn eigen angsten kunnen werken en ik ervaar veel meer rust. Rachel is een lief en warm persoon, ze legt alles goed uit en neemt de tijd voor voor je. Ik zou deze opleiding zeker aan andere bevelen!”.

Partners

Ben je klaar voor de volgende stap?